Sales Professional

Als Sales Professional bij Pelican ICT ben je verantwoordelijk voor het stimuleren van de verkoop van onze ICT-diensten en -producten. Je speelt een essentiële rol in het identificeren van nieuwe zakelijke kansen, het opbouwen van sterke klantrelaties en het behalen van verkoopdoelen. Met communicatieve vaardigheden en marktkennis ben je in staat om potentiële klanten te overtuigen en oplossingen aan te bieden die aan hun behoeften voldoen. Bij Pelican ICT streven we naar resultaatgerichtheid en klanttevredenheid, en jouw bijdrage aan het vergroten van onze klantenkring en het bevorderen van groei is van onschatbare waarde.

Wij zijn op zoek naar…

een medewerker met de volgende eigenschappen!

Teamspeler

Onze ideale kandidaat gedijt goed in teamomgevingen en werkt graag samen met collega’s en andere afdelingen binnen de organisatie. Je deelt kennis en ondersteunt je team bij complexe netwerkprojecten.

Leergierig

Je bent altijd op zoek naar nieuwe kennis en technologieën om je vaardigheden te verbeteren en relevant te blijven in een snel evoluerend vakgebied. Je streeft ernaar om innovatieve oplossingen te ontdekken en toe te passen.

Klantgericht Denken

We verwachten dat je klantgericht bent en de behoeften van onze gebruikers begrijpt en dit gebruikt om een betrouwbare netwerkervaring te bieden.

Verantwoordelijk

We hechten veel waarde aan verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid. Het nakomen van afspraken en taken draagt bij aan het succes van onze projecten en klanttevredenheid.

Communicatief Vaardig

Communicatie is de sleutel tot effectieve samenwerking en klantenservice. We verwachten dat onze teamleden uitblinken in communicatie, zowel mondeling als schriftelijk.

Representatief

Wij geloven dat een professionele uitstraling en houding een positieve impact hebben op onze klantrelaties. Daarom verwachten we dat onze medewerkers representatief zijn en een goede vertegenwoordiging zijn van ons bedrijf.

Als je denkt dat je over deze eigenschappen beschikt en je wilt aansluiten bij ons dynamische team, horen we graag van je.

Verkoopvaardigheden

Aantoonbare ervaring en vaardigheid in verkoop- en onderhandelingsprocessen.

Analytische Vaardigheden

Het vermogen om marktgegevens en klantinformatie te analyseren om strategische beslissingen te ondersteunen.

Basis Marktkennis

Begrip van de ICT-markt, trends en concurrentie om effectieve verkoopstrategieën te ontwikkelen.

Communicatieve Vaardigheden

Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden om effectief te kunnen communiceren binnen het team en met externe contacten.

Computergeletterdheid

Basiskennis van computerprogramma’s zoals Microsoft Office en de mogelijkheid om snel nieuwe software en tools te leren.

Tijdsmanagement

Het vermogen om prioriteiten te stellen, deadlines te beheren en taken efficiënt af te handelen.

Klantenservicevaardigheden

Het vermogen om vriendelijk en professioneel te reageren op vragen en verzoeken van klanten of partners. 

 

Je bent in het bezit van rijbewijs B, omdat sommige taken op andere locaties plaatsvinden.

Professionele Groei

We ondersteunen jouw professionele ontwikkeling en bieden kansen voor training en certificeringen om jouw vaardigheden te verbeteren.

Uitdagende Werkomgeving:

Je komt te werken in een dynamische omgeving waarin innovatie en technologie voorop staan.

Ervaring Opdoen:

Deze rol biedt uitgebreide mogelijkheden om praktische ervaring op te doen en je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Professionele Uitrusting:

Jouw succes is onze prioriteit. Daarom stellen we hoogwaardige apparatuur en gadgets tot je beschikking. Denk hierbij aan een laptop, monitoren, ruime werkplek, enzovoort. We zorgen ervoor dat je hebt wat je nodig hebt om je werk efficiënt en comfortabel uit te voeren.

Klantrelatiebeheer

Opbouwen en onderhouden van sterke relaties met bestaande klanten en partners.

Nieuwe Klanten Werven

Actief zoeken naar nieuwe klanten en zakelijke kansen om de klantenbasis uit te breiden.

Product- en Dienstkennis

Grondige kennis van de producten en diensten van het bedrijf om klanten effectief te kunnen adviseren.

Verkoopstrategieën Ontwikkelen

Ontwikkelen van verkoopstrategieën en -plannen om verkoopdoelen te bereiken, opstellen en presenteren van offertes en voorstellen aan klanten.

Prijsonderhandelingen

Onderhandelen over prijzen, voorwaarden en contracten met klanten, actief werken aan het behalen van verkoopdoelstellingen en targets.

Kostenbeheer

Bijhouden van kosten en onkosten en het helpen bij het beheer van het administratieve budget.

Rapportage en Documentatie

Bijhouden van verkooprapporten, activiteiten en klantinformatie in het CRM-systeem en delen van marktinzichten en klantfeedback met het interne team om productverbeteringen te stimuleren.