Monitoring Service

Als ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de prestaties van uw bedrijfssystemen. Dit geldt niet alleen voor de technische aspecten, maar ook voor de financiële en operationele aspecten. Met Monitoring-as-a-Service (MaaS) kunt u op een efficiënte en effectieve manier uw bedrijfssystemen monitoren, waardoor u de prestaties van uw bedrijf beter in de gaten kunt houden en verbeteringsmaatregelen kunt nemen waar nodig.

 

Wat is

Monitoring-as-a-Service?

Monitoring-as-a-Service is een cloud-based oplossing waarmee u  uw bedrijfssystemen op afstand kunt monitoren. MaaS biedt u de mogelijkheid om real-time inzicht te krijgen in de prestaties van uw systemen, zodat u tijdig op incidenten kunt reageren. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het monitoren van de beschikbaarheid van uw website, de performance van uw database en het bewaken van beveiligingsincidenten.

 

Wat is

Monitoring-as-a-Service?

Monitoring-as-a-Service is een cloud-based oplossing die u toelaat uw bedrijfssystemen op afstand te monitoren. MaaS biedt u de mogelijkheid om real-time inzicht te krijgen in de prestaties van uw systemen, zodat u tijdig op problemen kunt reageren. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het monitoren van de beschikbaarheid van uw website, de performance van uw database en het bewaken van beveiligingsincidenten.

 

Voordelen van een Monitoring service

Monitoring-as-a-Service (MaaS) biedt verschillende voordelen voor bedrijven, waaronder:

 

Kostenbesparing

Door gebruik te maken van MaaS hoeven bedrijven geen dure monitoringinfrastructuur aan te schaffen en te onderhouden. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Schaalbaarheid

MaaS-oplossingen kunnen gemakkelijk worden opgeschaald of teruggeschaald op basis van de behoeften van het bedrijf. Dit betekent dat bedrijven alleen betalen voor wat ze nodig hebben en niet voor ongebruikte capaciteit.

Gemakkelijke implementatie

Het opzetten van een monitoringinfrastructuur kan tijdrovend en ingewikkeld zijn. MaaS-oplossingen bieden daarentegen een gemakkelijke en snelle implementatie.

Toegang tot expertise

MaaS-leveranciers hebben vaak experts in dienst die gespecialiseerd zijn in het bewaken en optimaliseren van systemen en netwerken. Door gebruik te maken van MaaS kunnen bedrijven profiteren van deze expertise zonder zelf experts te hoeven inhuren.

Proactieve monitoring

MaaS-oplossingen bieden proactieve monitoring, wat betekent dat problemen vaak worden opgemerkt voordat ze ernstige gevolgen hebben. Dit kan leiden tot betere prestaties en minder downtime voor bedrijven.

Betere beveiliging

Door het monitoren van systemen en netwerken kunnen MaaS-oplossingen bedrijven helpen beveiligingsproblemen op te sporen en aan te pakken voordat ze leiden tot grote beveiligingsincidenten.

 

Hoe werkt de Pelican monitoring service

De monitoring service is een softwarepakket dat geïnstalleerd wordt in onze veilige datacenters. Het wordt geconfigureerd om uw cruciale netwerkapparaten, zoals uw server, switch en firewall, te monitoren. Om de zoveel tijd stuurt de monitoringsoftware een signaal naar uw netwerkapparatuur om te controleren of alles naar behoren werkt. Deze informatie wordt teruggestuurd naar het bewakingssysteem. Als er een storing optreedt of dreigt te ontstaan, gaat er een waarschuwingsmelding af zodat we onmiddellijk kunnen reageren.

 

Geen onaangename verrassingen meer

Met de Pelican Monitoring Service wordt de continue werking van uw netwerk 24/7 zorgvuldig in de gaten gehouden voor een vast en betaalbaar bedrag per maand. Of uw netwerk nu klein is of groot, u kunt er zelfs voor kiezen om slechts één apparaat binnen uw netwerk te laten monitoren. Voorkom onverwachte problemen en vermijd lange uitvaltijden met Pelican Monitoring Service.