Oplossingen voor zakelijke e-mail

Er zijn diverse manieren om mail te ontvangen en te versturen. De meest gebruikte methodieken worden hieronder uiteengezet.

Reguliere e-mail (POP)
POP is de meest simpele en goedkope manier voor het ontvangen en versturen van mail . De belangrijkste eigenschap van POP mail is dat de mail van de server wordt verwijderd en op uw computer wordt opgeslagen. Dat betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor een goede backup van de mail en dat u de mail moet migreren als u een nieuwe computer aanschaft. POP is met name gunstig als u enkel één computer gebruikt om de mail te beheren.

Bij onze diverse hosting pakketten krijgt u gratis POP e-mailadressen.

IMAP
In tegenstelling tot POP mail blijft de mail met IMAP wel op de mailserver staan. Op deze manier kunt u meerdere apparaten gebruiken om uw mail in te zien.  Uw mailbox kan hierdoor wel erg groot (en traag) worden.

Indien u POP e-mailadressen bij ons afneemt kan IMAP kosteloos voor u geactiveerd worden.

Exchange
Met Exchange van Microsoft wordt e-mail, agenda, taken en contactpersonen in één pakket gecombineerd. De belangrijkste eigenschappen van Exchange zijn:

  • Naast e-mailen kunt u ook agenda’s aanmaken en contactpersonen centraal beheren.
  • U kunt uw gegevens vanaf uw smartphone, computer of laptop inzien.
  • Mail, agenda en andere data kan gedeeld worden met collega’s.

Exchange wordt centraal op een server geïnstalleerd. Deze server zet u in uw eigen serverruimte maar kan ook in een datacenter gezet worden.

Hosted Exchange
De aanschaf van een Exchange server kan kostbaar zijn. Wij bieden daarom Hosted Exchange aan. Wij faciliteren  de Exchange server in onze datacenters. U verbindt via internet met uw eigen Exchange omgeving die bij ons gehost staat. Dit brengt enkele voordelen met zich mee:

  • Per gebruiker af te nemen voor een laag bedrag per maand
  • Er wordt dagelijks een backup gemaakt van de omgeving
  • Zeer flexibel te schalen naar de grootte van uw organisatie
  • Maandelijks opzegbaar

Bezoek onze pagina over Hosted Exchange voor meer informatie.  

Pelican MAPI
Met ons eigen e-mailproduct heeft u dezelfde functionaliteit dat Exchange biedt, echter voor een lagere prijs. E-mail, agenda, taken en contactpersonen worden volledig ondersteund en u kunt deze gegevens delen met collega’s. Klik hier voor onze pagina over Pelican MAPI en lees over de eigenschappen en voordelen. 

Nog even alles op een rij...

  POP IMAP Exchange MAPI
E-mail op meerdere apparaten
Contactpersonen, agenda en taken
Gegevens delen met collega's
Push mail
Uitgebreide webmail
Goede backup

 

Actualiteiten
 

Update: Ook de jaarlijke audit is goed doorstaan waardoor Pelican ICT gecertificeerd blijft!

Sinds begin 2015 hebben we hard gewerkt aan de certificering van ISO 9001:2015 (Kwaliteitsmanagement) en 27001:2017 (Databeveiliging). In augustus 2015 hebben we de officiële certificaten ontvangen en is Pelican ICT gecertificeerd voor beide normen.Door het behalen van deze certificeringen laten wij onze klanten zien dat wij voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteitmanagement en informatiebeveiliging.

 
Contactgegevens
 

Pelican ICT B.V.

De Steiger 131
1351 AM Almere Haven

035 - 642 32 42

info@pelican-ict.nl
verkoop@pelican-ict.nl
helpdesk@pelican-ict.nl

btw: NL813090362B01
kvk: 32075037

Algemene Voorwaarden (PDF)
Privacy verklaring (PDF)

 

LiveZilla Live Help