Een telewerkoplossing waarmee u veilig bij uw bedrijfsnetwerk kunt.

Het spreekt bedrijven steeds meer aan om medewerkers enkele uren of dagen per week vanuit huis te laten werken. Volgens het CBS heeft ruim de helft van alle bedrijven één of meer medewerkers in dienst die met enige regelmaat thuiswerken. Pelican ICT faciliteert een veilige en gebruiksvriendelijke methode om tijdens een zakenreis, vanaf uw vakantieadres of van waar dan ook met internettoegang uw bedrijfsnetwerk te benaderen.

Wat is telewerken?

Telewerken is het op afstand uitvoeren van werkzaamheden voor een werk- of opdrachtgever met behulp van informatie- en communicatietechnologie. Dit kan variëren van het checken van e-mail op uw mobieltje tot het inloggen op een gehoste bureaubladomgeving.

De voor- en nadelen van thuiswerken

Mits een medewerker een gezonde dosis zelfdiscipline heeft, kan hij of zij met telewerken meer werk verrichten in minder tijd. Er zijn echter ook andere voordelen te behalen met telewerken:

  • Lange reistijden en files voor woon-werkverkeer zijn verleden tijd.
  • Telewerkers beginnen dikwijls vroeger of stoppen later met werken.
  • Geen afleiding; het is thuis vaak rustiger dan op kantoor.
  • Motivatie van werknemers neemt toe door het idee meer vrijheid te hebben.
  • Kwaliteit van het werk is hoger doordat werknemers zich beter kunnen concentreren.
  • Men is vaak bereid net dat stepje extra te doen.

Het meest voor de hand liggende nadeel is het risico dat een medewerker thuis niet aan het werk gaat maar heel andere dingen onderneemt. Succesvol thuiswerken hangt af van de controleerbare afspraken die werkgever en werknemer met elkaar maken. Een ander nadeel is dat medewerkers via internet toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk en kwaadwillenden hier misbruik van kunnen maken. Het is dus zaak dat uw infrastructuur – zowel op kantoor als op de thuislocatie - aan alle veiligheidseisen voldoet.

Pelican ICT adviseert en faciliteert een veilige thuiswerkoplossing

De beveiliging van een telewerkoplossing moet uiteraard heel serieus aangepakt worden. Er mag nooit een risico ontstaan waardoor niet-geauthoriseerden toegang kunnen krijgen tot het bedrijfsnetwerk en tot de bedrijfsbestanden. Pelican ICT adviseert in de verschillende methoden die gebruikt kunnen worden om te verbinden met het bedrijfsnetwerk. Daarbij blijft de security van het bedrijf en de gebruiksvriendelijkheid voor de telewerker altijd voorop staan.  

Actualiteiten
 

Update: Ook de jaarlijke audit is goed doorstaan waardoor Pelican ICT gecertificeerd blijft!

Sinds begin 2015 hebben we hard gewerkt aan de certificering van ISO 9001:2015 (Kwaliteitsmanagement) en 27001:2017 (Databeveiliging). In augustus 2015 hebben we de officiële certificaten ontvangen en is Pelican ICT gecertificeerd voor beide normen.Door het behalen van deze certificeringen laten wij onze klanten zien dat wij voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteitmanagement en informatiebeveiliging.

 

LiveZilla Live Help