Desktopvirtualisatie van Pelican ICT stelt uw medewerkers in staat via een veilige, versleutelde verbinding in te loggen op een extern gehoste bureaubladomgeving. De applicaties waarmee gewerkt wordt (zoals bijvoorbeeld Microsoft Office) draaien niet op de werkplek zelf waar men op dat moment achter zit, maar worden extern op de servers van Pelican ICT uitgevoerd. De aanschaf van kostbare (server)apparatuur voor in uw bedrijfspand wordt hierdoor overbodig gemaakt.

Hoe werkt Pelican Remote Office? 

Vanaf elke locatie met een internetverbinding kan er ingelogd worden op de bureaubladomgeving die extern wordt gehost in onze beveiligde datacentrum. Dit gebeurt via een zogenaamd 'extern bureaublad' of RDP verbinding. Uw medewerkers gebruiken hun eigen PC om de externe bureaubladomgeving over te nemen waarop alle werkzaamheden uitgevoerd worden.

Waarom Pelican Remote Office gebruiken?

Pelican Remote Office biedt u de flexibiliteit om veilig vanaf elke werkplek met een internetverbinding toegang te krijgen tot uw bedrijfsnetwerk en de applicaties die u gebruikt. Het voornaamste voordeel is dat het aanschaffen van kostbare serverapparatuur en softwarelicenties niet meer nodig is. Alle hard- en software wordt in onze datacenters gefaciliteerd, waarvoor u per gebruiker een vast bedrag per maand betaald. Voldoen de specificaties van uw Remote Office omgeving niet meer aan alle eisen? Ook dan is de investering in fysiek nieuwe hardware niet nodig. Binnen een paar minuten is er extra geheugen of opslag toegevoegd.

Alle voordelen op een rij

  • Pelican Remote Office is locatieonafhankelijk. U kunt thuis inloggen en uw bureaublad aantreffen zoals u het op kantoor heeft achtergelaten.
  • Van alle data wordt elke nacht automatisch een backup gemaakt.
  • Processen worden extern gedraaid waardoor de lokale apparatuur minder onderhoud nodig heeft.
  • Uw hele omgeving wordt 24/7 gemonitord waardoor storingen en problemen zullen afnemen en sneller opgespoord en verholpen kunnen worden.
  • Alle hard- en software wordt als dienst gehuurd, zodat de aanschaf van apparatuur en software overbodig is.
  • Eén centrale externe server voor alle bedrijfsprocessen.
  • Beveiligde toegang met een token of Extern Bureaublad.
  • Er worden regelmatig software updates uitgevoerd.
  • Met Software Insurance heeft u recht op gratis software upgrades waardoor u altijd de laatste versie heeft. 
Actualiteiten
 

Update: Ook de jaarlijke audit is goed doorstaan waardoor Pelican ICT gecertificeerd blijft!

Sinds begin 2015 hebben we hard gewerkt aan de certificering van ISO 9001:2015 (Kwaliteitsmanagement) en 27001:2017 (Databeveiliging). In augustus 2015 hebben we de officiële certificaten ontvangen en is Pelican ICT gecertificeerd voor beide normen.Door het behalen van deze certificeringen laten wij onze klanten zien dat wij voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteitmanagement en informatiebeveiliging.

 

LiveZilla Live Help