Bescherm uw netwerk van binnen en buiten

Pelican ICT is specialist op het gebied van netwerkbeveiliging en geeft u het beste advies over de ideale firewall opstelling voor uw netwerk. Wij installeren en configureren uw firewall deskundig op maat. Via onze Managed Firewall Service heeft u geen omkijken naar het beheer van uw firewall en neemt Pelican ICT u het werk uit handen.

Wat is een firewall?

De firewall is een apparaat binnen uw netwerk en kan gezien worden als een poortwachter. De firewall monitort het inkomende en uitgaande netwerkverkeer en beoordeelt of deze gewenst of ongewenst is. Door deze controle worden bijvoorbeeld aanvallen van hackers buiten uw netwerk geweerd.

Hoe werkt een firewall?

Onderstaande afbeelding is een simpele weergave van hoe een firewall zijn werk doet.

Hoe werkt een firewall?

De groene lijn geeft het gewenste verkeer weer en de rode lijn vertegenwoordigt verkeer dat ongewenst is. Zo bepaalt de firewall dat mail afgeleverd dient te worden op de mailserver en dat verzoeken voor bestandsuitwisseling naar de FTP-server verwezen worden. Ook kan een firewall regelen dat onveilige websites geblokkeerd worden op de werkplekken binnen uw netwerk.
Voor een gedetailleerde uitleg over wat een firewall is en doet, verwijzen wij u naar dit Wikipedia artikel over firewalls.

Pelican ICT maakt uw netwerk veilig

Zoals u zich kunt voorstellen is het cruciaal een firewall binnen uw netwerk te plaatsen. Gelukkig is dit in bestaande netwerken vaak prima geregeld. Toch komt het regelmatig voor dat het geplaatste firewallmodel verouderd is, zijn werk niet meer goed doet of dat uw huidige onderhouds- en licentiekosten onnodig hoog zijn. In dat geval kan Pelican ICT een analyse maken van uw situatie en een degelijk advies geven om uw netwerk weer veilig en betrouwbaar te maken. Wij zijn niet gebonden aan één bepaalde fabrikant. Op basis van uw behoeften en wensen kunnen wij diverse firewalls leveren en installeren van o.a. Juniper, SonicWALL en Cisco.

Pelican ICT Managed Firewall Service

Firewalling is een vak apart en Pelican ICT verstaat haar vak goed. Het is helaas niet zo dat een firewall eenmaal geconfigureerd wordt en u er vervolgens geen omkijken meer naar heeft. De beveiliging van uw netwerk is een continu proces waar u wellicht de kennis niet voor in huis heeft. Via de Managed Firewall Service beheren wij uw firewall op afstand. Uw firewall en netwerkstatus worden automatisch gemonitord. Indien een hacker uw netwerk aanvalt, noodzakelijke software updates nodig zijn of andere defecten binnen uw netwerk gedeteceerd worden kunnen door de monitoring service direct schakelen. 

Actualiteiten
 

Update: Ook de jaarlijke audit is goed doorstaan waardoor Pelican ICT gecertificeerd blijft!

Sinds begin 2015 hebben we hard gewerkt aan de certificering van ISO 9001:2015 (Kwaliteitsmanagement) en 27001:2017 (Databeveiliging). In augustus 2015 hebben we de officiële certificaten ontvangen en is Pelican ICT gecertificeerd voor beide normen.Door het behalen van deze certificeringen laten wij onze klanten zien dat wij voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteitmanagement en informatiebeveiliging.

 

LiveZilla Live Help